< Tilbage

DLG ser muligheder i plantebaserede fødevarer07-02-2019 - 16:16

Bæredygtighed er et markedskrav, mener DLG, der ser forretningsmuligheder i at være klimaeffektiv

Niels Dengsø Jensen mener, at klimaeffektivitet kan være en forretningsmulighed. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

Bølgen med øget interesse og fokus på mere plantebaserede fødevarer ser DLG muligheder i.

Det understreger formanden for DLGs bestyrelse, Niels Dengsø Jensen onsdag på pressemødet efter offentliggørelsen af DLGs årsrapport for 2018.

 

- Vi ser muligheder for, at vores branche kan komme ind i dette højværdisegment. Ikke fordi vi skal direkte ind i fødevarebranchen igen, men vi kan være leverandør af ingredienser til andre producenter af for eksempel vegetar- og veganerkost. Det kan være dansk produceret protein baseret på hestebønner, der kan bruges til plantefars. Eller det kan være kvalitetshavre til havredrik, siger Niels Dengsø Jensen.

 

Han understreger også, at DLG sætter bæredygtighed i højsædet.

 

- Det er ved at være et markedskrav, at vi skal være bæredygtige, og det er vi også parate til. For vi vil gerne være med til at sætte dagsordenen. Vi har været i en førerposition i branchen, og det skal vi fortsat være ved at forny os. Vi skal have sat os nogle mål for, hvad vi vil i fremtiden, understreger bestyrelsesformanden, der ikke kunne være mere konkret endnu.

 

Niels Dengsø Jensen peger også på, at det ikke er en opgave, som DLG klarer alene.

 

- Vi skal samarbejde med andre i branchen om at fremskaffe data på vores produktion, så vi kan dokumentere vores klimaeffektivitet.

 

- Derfor skal vi i DLG finde data frem fra vores import af blandt andet soja og gødning og vi skal kigge på klimaaftrykket på vores hjemlige afgrøder. Derudover skal vi kigge på klimaaftrykket på fabriksfoder og hos hjemmeblandere, og vi skal dokumentere fodereffektivitet.

 

Niels Dengsø Jensen mener, at klimaeffektivitet kan være en forretningsmulighed.

 

- Allerede nu kan vi sige, når vi er i Frankrig, at vi i Danmark kan producere en liter mælk med 25 procent lavere klimaaftryk, end de kan i Frankrig. Og i forhold til kineserne kan vi producere en gris med 50 procent laverer klimaftryk.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr.  6-2019 ekstraudgave

< Tilbage