< Tilbage

Overgaard Gods får overskud efter stor fremgang i omsætningen19-02-2021 - 16:21

Handel med korn og andre landbrugsprodukter er med til at sende omsætningen op på over en halv milliard kroner

Alle selskabets aktiviteter har bidraget positivt til årets resultat, oplyser direktør Kasper Henricksen. Pressefoto.

Overgaard Gods ved Mariager fjord, der driver grovvarevirksomhed, planteavl og produktion af smågrise, kommer ud af det seneste regnskabsår med et overskud før skat på 6,5 mio. kr. Dermed er udviklingen vendt i forhold til  2019, hvor Overgaard Gods sluttede med et underskud på 2,2 mio. kr. 

 

Overskuddet i 2020 kommer efter en markant forøgelse af omsætningen, som er steget med 20,4 procent til 524 mio. kr., oplyser Overgaard Gods i en pressemeddelelse.

 

Her fremgår det, at godset har en egenkapital på 200,5 mio. kr. og en soliditetsgrad på 25,4.

 

- Direktion og bestyrelsen anser årets resultat for meget tilfredsstillende, idet resultatforbedringen og det stærke kapitalberedskab, følger ledelsens forventninger til året. Overgaard Gods har været igennem en række effektiviseringer og investeringer i fremtidig vækst og udvikling. Alle selskabets aktiviteter har bidraget positivt til årets resultat, siger selskabets direktør Kasper Henricksen, der tiltrådte i april 2020. 

 

Godset beskæftiger sig blandt andet med grovvarehandel og råder over lagerfaciliteter på 26.000 kvadratmeter. Udover på Overgaard har godset lagerfaciliteter i Køge, på Møn, ved Vordingborg og på Lolland og Falster.

 

Tilfredse kunder giver overskud 

- Den personlige kundekontakt, åbne dialog og enkle afregninger har altid været en vigtig parameter for Overgaard Gods. Det er en vigtig forudsætning for den positive udvikling, som vi også har set i 2020, hvor Overgaard Gods’ forarbejdning og handel med korn og andre landbrugsprodukter har haft forøget aktivitet. 

 

For de af vores kunder, der er aftagere af råvarerne, er vores høje kvalitet og leveringssikkerhed en anden parameter, som vi er meget stolte af og får ros for, siger Kasper Henricksen.

 

Sammen med de øvrige medarbejdere i virksomheden har Kasper Henricksen haft fokus på at optimere den samlede drift med et solidt fundament i et opgraderet ERP-system og øvrige digitaliserings-værktøjer, fremgår det af pressemeddelelsen.

 

Bortset fra Corona-forholdsregler og stærkt vigende noteringspriser på 30 kg grise i 2020, har Overgaard Gods været uberørt af pandemien.  

 

Investering i effektivisering i grisestalden 

Ét af de store projekter i 2020 har været at færdiggøre en udvidelse i griseproduktionen fra 1.100 årssøer til 1.600 årssøer. Formålet har været at sikre en bedre produktivitet og infrastruktur, som bidrager til ressourceoptimering, men også fremtidssikrer produktionsanlægget til nye krav om dyrevelfærd og forbedret sundhed i staldene. Der er realistiske forventninger til, at investeringen positivt vil påvirke resultatet i de kommende år, skriver virksomheden.

 

Ledelsen af Overgaard Gods forventer, at selskabet i 2021 vil kunne fortsætte den gunstige udvikling i indtjening og kapitalberedskab i alle selskabets aktiviteter. 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 6, 12. februar 2021

 

< Tilbage