< Tilbage

DLF nyder godt af private haveejere under corona-krisen01-03-2021 - 22:06

DLFs hidtil bedste halvårsregnskab viser kraftigt øget driftresultat i forhold til tilsvarende periode året før

Administrerende direktør, Truels Damsgaard, DLF Seeds A/S, glæder sig over det rekordstore halvårsresultat. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

 

Forbrugerne bruger mere tid hjemme i haverne under lock-down, og det mærkes tydeligt hos frøkoncernen DLF.

 

Poserne med græsfrø til private haveejere går som varmt brød. Det har været med til at øge både omsætningen og driftresultatet for DLF, der netop har offentliggjort sit hidtil bedste halvårsregnskab.

 

Den landmandsejede græsfrøkoncern har haft en omsætning på 2.929 mio. kr. mod 2.753 mio. kr. i tilsvarende periode året før.

 

Samtidig er driftresultatet EBITDA øget betragteligt fra 33,3 mio kr. til 145,2 mio. kr., mens EBIT er gået fra et minus på 45,9 mio. kr. sidste år til et plus på 68,1 mio. kr.

 

Den globale foder- og græsfrøforretning voksede med ti procent i perioden sammenlignet med samme periode året før. Væksten fordeler sig over stort set alle geografiske områder og segmenter, selv om de private forbrugere skiller sig ud specielt i Nordamerika og Europa. 

 

Udviklingen var meget mærkbar og faktisk uden fortilfælde, fremgår det af halvårsregnskabet.

 Truels Damsgaard, administrerende direktør, DLF Seeds A/S, siger i en kommentar til delårsresultaterne:

 

- Virksomheden har bevæget sig stærkt fremad i første halvår af 2020/21. I betragtning af Covid-19-situationten over hele kloden har vi nøje overvåget potentielle påvirkninger på vores forretning og drift. Når vi ser tilbage, har vi formået at tilpasse os godt, og jeg er meget stolt af vores medarbejderes reaktion og engagement. Det ser ud til, at projekter hjemme i haverne har blomstret under lock-down. Og vi er blevet overrasket over, at udviklingen på dette marked har været så stærk, siger Truels Damsgaard.

 

Med de gode resultater for det første halvår i regnskabsåret, ser DLF frem til en mere positiv prognose for hele 2020/21 sammenlignet med tidligere fremskrivninger.

 

Selv om første halvår af 2020/21 var bedre end forventet og bedre end 2019/20, forventer DLF at omsætningen for hele regnskabsåret vil være på niveau med eller marginalt under 2019/20. Årets resultat, EBIT, forventes generelt at være på niveau med året før, men klart højere end tidligere forventet.

 

Udjævning

DLF købte for to år siden det største græsfrøselskab på den sydlige halvkugle, PGW Seeds. Dette køb er med til at forklare DLFs gode halvårsregnskab, for nu er sæsonenerne blevet jævnet ud, så når det er lavsæson på den nordlige halvkugle om efteråret, er det højsæson på den sydlige halvkugle - og omvendt. 

 

Tidligere har der været langt større forskel på DLFs halvårsregnskab for første og andet halvår, men denne udjævning af sæsoner har udjævnet DLFs salg.

 

DLF har en global markesandel på omkring 30 procent og er den største producent af græsfrø i verden. 

 

< Tilbage