< Tilbage

Familiefirmaet Mollerup Mølle A/S får nyt lederteam05-03-2021 - 16:25

Fætrene Jakob Pedersen og Holger Pedersen bliver sideordnede direktører og Søren Rathcke er ny formand for bestyrelsen for Mollerup Mølle A/S

Mollerup Mølles nye bestyrelse, fra venstre Holger Pedersen, Jakob Pedersen og Søren Rathcke. Foto: Helge Lynggaard.

 

Af Helge Lynggaard

 

Det er slut med udelukkende at være et familieforetagende på grovvarevirksomheden Mollerup Mølle ved Nykøking Mors. For første gang siden Mollerup Mølles etablering i 1940 har bestyrelsen fået et eksternt medlem.

 

På generalforsamlingen torsdag blev den erfarne grovvaremand Søren Rathcke valgt som ny formand for bestyrelsen for Mollerup Mølle A/S. Samtidig har virksomheden fået to sideordnede direktører i de to fætre, Jakob og Holger Pedersen. Disse tre personer vil herefter udgøre den nye bestyrelse for Mollerup Mølle A/S.

 

- Baggrunden for ændringerne er først og fremmest et generationsskifte, siger Jacob Pedersen til Grovvarenyt.

 

- Men samtidig er virksomheden gennem årene også blevet meget større, og derfor har vi fået Søren Rathcke ind i bestyrelsen, så vi kan trække på hans erfaringer, fortsætter Jakob Pedersen, der hidtil har været bestyrelsesformand.

 

På direktørposten afløser fætrene Kresten Pedersen, der har været direktør i virksomheden i 38 år. Han overtog virksomheden i 1975 sammen med sine tre søskende, hvoraf de to, Anne Pedersen og Hans Pedersen, stadig arbejder på Mollerup Mølle. 

 

- Jeg er meget stolt over den forretning, som vi nu kan overlade til de unge, siger Kresten Pedersen, der ikke regner med at skulle have faste opgaver i virksomheden, selv om han ikke forventer, at han kan holde sig helt væk.

 

Hver sine kompetencer

Den nye direktørduo har foruden at være fætre også leget sammen som børn. 

 

- Vi har altid gået godt i spænd med hinanden, og vi har hver vores kompetencer. Som uddannet cand.merc. er det for eksempel Holger, der står for økonomi og it, og for os er det helt naturligt at deles om opgaverne, siger Jakob Pedersen.

 

Fætrene er ikke ukendte med den opgave, de går ind til. De står for det første som ejerne af Mollerup Mølle A/S og desuden har Jakob Pedersen ”været hjemme” i 18 år, mens Holger Pedersen har ”været hjemme” i 13 år. 

 

De ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand, som de forventer kan give nye input til virksomheden. 

 

- For eksempel har vi ikke brugt så meget tid på at lægge en strategi for virksomheden. Det er noget af det, som vi sammen med Søren skal arbejde med, siger Holger Pedersen.

 

Kort afstand fra idé til udførelse

- Jeg glæder mig til at komme ind i en privat virksomhed igen, siger Søren Rathcke, der stoppede som direktør i Hedegaard for et år siden efter 23 år i virksomheden. Det seneste år har han løst opgaver for DLA-gruppen og for nogle internationale selskaber.

 

- Nu er der rent bord, og jeg glæder mig til de nye udfordringer. Det bliver dejligt at komme ind i en privat, familieejet virksomhed, hvor der er kort afstand fra en idé kommer på bordet, til den kan udføres, siger Søren Rathcke, der har kendt familien på Mollerup Mølle gennem mange år.

 

- Jeg vil gerne medvirke til, at Mollerup Mølle vedbliver at være synlig i de områder, hvor vi er i forvejen. Men jeg ser også for mig, at vi kan skabe en platform eller to, hvorfra vi kan dyrke nye områder op, siger Søren Rathcke og bekræfter, at han dermed mener etablering af nye afdelinger.

 

- Mollerup Mølle har et godt navn, og det skal vi forsøge at udnytte, siger Søren Rathcke, der selv betegner sin nye stilling som arbejdende bestyrelsesformand.

 

Det bliver dog ikke med eget kontor på Mollerup Mølle. Han forventer, at meget kan klares fra hjemmet i Vodskov nord for Aalborg.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 9, 5. marts 2021

 

< Tilbage