< Tilbage

DLG modtager 53.000 tons bæredygtigt soja på Aarhus Havn04-06-2021 - 16:35

DLG har sat sig som mål, at 20 procent af den totale importerede mængde i 2021 skal være bæredygtigt soja.

 

Der er fuld gang i losningen af de 53.000 tons soja på Aarhus Havn. Pressefoto.

I disse dage  losser DLG 53.000 tons bæredygtigt soja fra Sydamerika på Aarhus Havn. Med denne sending er man godt på vej mod de knap 200.000 tons, som koncernen skal importere for at nå sit mål på 20 procents afskovningsfri og bæredygtigt soja for 2021.

 

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

 

 Vicekoncerndirektør i råvarer, Jesper Westmark Andersen siger:

 

- Vi er bevidste om, at vi som importør af soja har et ansvar for, at det vi køber, er produceret på en ansvarlig måde. I DLG har vi sat os konkrete mål, hvor 20 procent af den totale importerede mængde i 2021 skal være bæredygtigt soja. I de kommende år tager vi flere skridt på vejen mod slutmålet i 2025, hvor alt soja skal være verificeret og afskovningsfrit produceret. 

 

Arbejder for fælles løsning

Hvert år importerer Danmark cirka 1,7 millioner tons soja, hvilket svarer til mindre end én procent af den globale sojaproduktion. Derimod står EU-landene for cirka 10 procent af den totale sojaproduktion. Derfor mener DLG også, at det er afgørende, at der sættes europæiske mål, som vil fremme produktionen af mere verificeret og afskovningsfri soja i fremtiden.

 

-  I DLG går vi forrest ved at sætte konkrete mål for en mere bæredygtig sojaproduktion, og vi vil bruge vores styrke som et af Europas førende landbrugsselskaber, til at arbejde for fælles europæiske løsninger på det her område, siger Jesper Westmark Andersen.

 

< Tilbage