< Tilbage

Brødr. Ewers er parat til at åbne flere afdelinger02-07-2021 - 12:56

Landets største private grovvarevirksomhed præsterer rekordomsætning på 1,7 mia. kr. og forbedrer bundlinjen

 

Brødr. Ewers har øget salget af foderblandinger til både grise, køer og fjerkræ, og det har medvirket til rekordomsætningen, fortæller Hans Otte Ewers. Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Der er fremgang i både top- og bundlinje hos Danmarks største private grovvarevirksomhed Brødr. Ewers A/S.

 

Nettoomsætningen sætter rekord med 1,73 mia. kr. – en fremgang på 82 mio. kr. i forhold til året før. Årets resultat efter skat blev 28 mio. kr. mod 24,5 i 2019.

 

- Vi er tilfredse med resultatet, som er bedre end forventet, siger direktør Hans Otto Ewers til Grovvarenyt.

 

På spørgsmålet om, hvad der ligger bag fremgangen i omsætning og overskud peger Hans Otto Ewers på flere forhold:

 

- Vi har haft en god disponering af vores råvarer, og vi har haft en større omsætning af foder til både grise, køer og fjerkræ. Desuden har vi fået mere korn ind i høst end vi plejer. Indgangen er korn er øget med syv procent, så selv om det var en rimelig høst sidste år tyder det på, at vi har øget vores markedsandel på det område.

 

Vil åbne afdelinger

Hans Otto Ewers mener, at den øgede kornindgang hænger sammen med, at Brødr. Ewers har fået flere afdelinger.

 

- Vi vil være tæt på kunden, og det gør vi blandt andet ved at åbne afdelinger, hvor andre grovvarevirksomheder lukker afdelinger. Vi åbnede en ny afdeling sidste år og skulle have åbnet en ny afdeling i år, men det er foreløbig ikke blevet til noget på grund af manglende tilladelse. Den håber vi er klar til næste års høst. Vi er åbne overfor at åbne flere afdelinger, for det er her, hvor vi kan gøre en forskel. Er det den rigtige placering, er vi interesserede, for det viser sig, at landmændene så også er interesserede i at levere korn til os. Dermed kommer vi tættere på kunderne og den følgeforretning, som det kan give.

 

Unge er positive

Hans Otte Ewers glæder sig over, at grovvarevirksomheden også er kommet godt i gang i 2021. Men han ser mange udfordringer for dansk landbrug med blandt andet EU-reformen, der flytter 25 procent af støtten over til grønne formål.

 

- Heldigvis ser vi mange unge mennesker, som ser positivt på de forandringer, der er på vej. Det er nok mere ældre landmænd, der ser negativt på ændringerne. Det er jo også de unge, vi skal have med, hvis vi som virksomhed skal være her i morgen. Vi tror stadig på, at landbruget skal være her, og at produktionen skal være i Danmark, men vi forventer ikke, at den bliver større, siger Hans Otto Ewers.

 

< Tilbage