< Tilbage

Efter fusion gør Agilia klar til stor udvidelse af produktionskapaciteten20-11-2020 - 15:43

Specialfodervirksomheden Agilia og tre søsterselskaber i AB Agri fusionerer til AB Neo, der får eget researchcenter for udvikling og test af foder

Trods det nye fusionsnavn AB Neo vil Agilia stadig være varemærket for produkter til foderindustrien, fortæller direktør Dennis Jørgensen. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

Der er store planer for udvidelse af specialfodervirksomheden Agilia i Videbæk. Det sker, efter at virksomheden er fusioneret med tre andre virksomheder i AB Agri, som ejer Agilia.

 

- Der er planer om at udvide produktionskapaciteten til det tredobbelte i løbet af et-to år.

 

Det fortæller direktør Dennis Jørgensen, Agilia, til Grovvarenyt.

 

Udvidelsen vil finde sted ved siden af de nuværende produktionsfaciliteter ved Videbæk.

 

- Den yderligere kapacitet skal primært bruges til produktion af mælk og ingredienser til foderindustrien, så der er ikke tale om, at vi etablerer en foderfabrik til smågrisefoder, understreger Dennis Jørgensen, som forventer, at der kommer endnu mere fart på eksporten.

 

Planerne om udvidelse af produktionen kommer, efter at Agilia er fusioneret med tre søsterselskaber

– Primary Diets i England og i Polen samt Alternative Swine Nutrition i Spanien til det fælles navn AB Neo.

 

For Agilia betyder fusionen desuden, at navnet AB Neo vil blive som en paraply for de forskellige selskaber, der servicerer landmanden og foderindustrien.

 

- Navnet Agilia vil stadig bestå som den forretning, der servicerer foderindustrien med blandt andet funktionelle proteiner og andre råvarer. Den anden del af virksomheden, som tilbyder specialfoder til fortrinsvis svineproducenter, vil komme direkte under AB Neo paraplyen, forklarer Dennis Jørgensen.

 

- Fusionen og det fælles samarbejde i AB Neo giver os samtidig et nyt hjemmemarked i Spanien, England og Polen og samtidig kan vi fortsætte vores eksport til de øvrige markeder i Europa og Sydøstasien og kigge mere ind i Latinamerika og USA.

 

Researchcenter i Spanien

Samtidig etablerer AB Neo et nyt researchcenter i Spanien, ”Center of Excellence”, der skal servicere alle de fire fusionerede virksomheder.

 

- Vi vil have fokus på de unge dyr både når det gælder kyllinger og grise. I det nye center kan vi lave forsøg og udviklingsopgaver, siger Dennis Jørgensen.

 

Alene på smågriseområdet forventer AB Neo at kunne lave op til 35 forsøg årligt, hvor der blandt andet kan testes zinkfri fodring og løsninger, der ikke kræver receptpligtig medicin.

 

- Selv om det nye researchcenter kommer til at ligge i Spanien, skal vores medarbejdere medvirke til at udvikle og teste nye produkter, siger Dennis Jørgensen.

 

AB Neo har 230 medarbejdere fordelt på de fire fusionerede virksomheder.

 

- Siden vi blev en del af Agilia for fem år siden er medarbejderstaben her steget fra godt 20 til flere end 60 medarbejdere, siger Dennis Jørgensen, der forventer yderligere udvidelse af medarbejderstaben, når produktionskapaciteten bliver udvidet.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 47, fredag 20. november 2020

< Tilbage