< Tilbage

Hornsyld Købmandsgaard har fremgang i omsætningen20-05-2020 - 22:36

Hornsyld Købmandsgaard er meget tilfreds med investeringen i Nielsen & Smith, der bidrager med fem millioner kroner af det samlede overskud i grovvarevirksomheden på 12 millioner kroner.

Ifølge Købmand Christian Christensen har Hornsyld Købmandsgaard investeret meget i de seneste år og har nu den nødvendige kapacitet til kornhåndtering og foderproduktion. Pressefoto.

 

 Af Helge Lynggaard

 

 

Den privatejede grovvarevirksomhed Hornsyld Købmandsgaard A/S fik et resultat i 2019 på 12,8 mio. kr. mod et resultat på 13, 8 mio. kr. året før. 

 

Det fremgår af årsrapporten, som blev godkendt på generalforsamlingen tirsdag.

Resultatet er fremkommet efter en omsætning, som i 2019 var på 1.271 mio. kr. mod 1.239 mio. kr. året før.

 

Resultatet bliver i årsrapporten betegnet som utilfredsstillende, men købmand Christian Christensen, Hornsyld Købmandsgaard, kan overfor Grovvarenyt alligevel godt pege på en række lyspunkter i regnskabet.

 

- Det var godt, at der blev en flot høst i 2019, for i første halvdel af året var vi hårdt ramt af, at vores kunder havde det svært. Nogle gik konkurs, og andre stoppede med deres produktion. Samtidig var der afgrøder, som ikke blev indleveret, fordi høsten havde været så dårlig. Så der var egentlig en del mismod mange steder, men så kom den flotte høst, hvor vi fik husene fulde og stemningen vendte, siger Christian Christensen.

 

Andre lyspunkter 

Udover høsten var der også lyspunkter i afregningspriserne for den animalske produktion.

 

- Dermed fik vi et efterår, hvor vores kapacitet på foderfabrikkerne blev godt udnyttet og vores foderproduktion var stabil, selv om vi have påregnet, at den ville falde, fordi der var kunder, som var stoppet, siger Christian Christensen.

 

Hornsyld Købmandsgaard startede for et par år siden produktion af fjerkræfoder på foderfabrikken i Gødstrup ved Herning.

 

- Det var en strategisk beslutning, at vi skulle ind på det marked, og det har været rigtigt godt. I takt med at markedet for svinefoder har været faldende, har vi kunnet genfinde de tons på kyllingefoderet, som vi har mistet på svinefoder og derfor kunnet fastholde vores tonnager. Nu produceres der næsten udelukkende kyllingefoder i Gødstrup, fortæller Christian Christensen.

For tre år siden købte Hornsyld Købmandsgaard aktiemajoriteten i Nielsen & Smith med hovedsæde i Glostrup. 

 

Nielsen og Smith bidrog i 2019 med 5,01 mio. kr. til det samlede resultat i Hornsyld Købmandsgaard på 12,8 mio.kr., fremgår det af årsrapporten.

 

Christian Christensen betegner det overfor Grovvarenyt som en god investering.

 

- Nielsen & Smith har været den platform, som vi har brugt til at få mere aktivet på Sjælland. Det har været en genvej for os i forhold til at skulle bygge noget op helt forfra, så det er vi meget tilfredse med. Historisk har Nielsen & Smith haft en stærk position på såsæd, og det viderefører vi naturlighvis. Vi har ikke foderproduktion på Sjælland, men kun såsædsproduktion, og så har vi lagre og kørende sælgere over hele landet, siger Christian Christensen.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 21, onsdag 20. maj 2020

< Tilbage