< Tilbage

Dansk maltbyg kan nu blive certificeret for bæredygtighed20-06-2020 - 11:38

Allerede fra høst i år vil danske korn- og foderstofvirksomheder indføre bæredygtighedscertificering for maltbyg

Certificeringen af dansk maltbyg kan medvirke til at fremhæve det store arbejde, dere gøres i dansk landbrug, mener Dakofos formand, Torben Christensen. Foto: Anne-Mette Engelbrecht.

I øl-industrien er der et begyndende ønske om at kunne dokumentere under hvilke forhold, råvarerne er produceret.

 

Det får nu den danske korn og foderbranche til at indføre en certificering for bæredygtighed for dansk maltbyg.

 

Det fortalte formanden for Dakofo, Dansk Korn og Foder, direktør Torben Christensen, Copenhagen Merchants, på Dakofos generalforsmaling fredag eftermiddag.

 

- Flere større aktører i den europæiske malteri- og bryggeribranche er kommet til os med et ønske om, at vi fra dansk side implementerer en bæredygtighedscertificering for den danske maltbyg, fortalte Torben Christensen. Valget er faldet på SAI-platforms FSA-program, som er udviklet til at vurdere bæredygtighed på globalt plan.

 

- Når man skal vurdere bæredygtighed og ønsker at vurdere forskellige landbrugssystemers bæredygtighedsstatus, er det vigtigt, at man benytter samme udgangspunkt. Derfor glæder det os i branchen, at man fra bryggerierne og malteriernes side har valgt samlet at satse på SAI-vejen. Vi forventer, at denne certificering kan fremhæve det store arbejde, der allerede i dag gøres af dansk landbrug, sagde Torben Christensen.

 

På Dakofos generalforsamling fremgik det, at Dakofo allerede her til høst 2020 arbejder på at få implementeret SAI-programmet.

 

Dakofo har en målsætning om, at 70 procent af maltbyggen på landsplan bliver certificeret.  

Dermed håber Dakofo at medvirke til at give dansk landbrug den kredit, som det fortjener og samtidig, at bæredygtighedsarbejdet kan styrke den danske maltbygs andel på det europæiske marked.


Artikel fra Grovvarenyt nr. 25, fredag 19. juni 2020

< Tilbage