< Tilbage

Positivt fremtidssyn under Vækstforum13-01-2020 - 15:22

Mere end 400 deltagere var mødt op i Ringsted Sport Center, da DLG onsdag i denne uge holdt Vækstforum for 12. gang. Vækst indenfor bæredygtighed var et gennemgående tema for dagen. 

 

Udover at høre faglige oplæg, kunne de flere end 400 deltagere også besøge stande under Vækstforum. Pressefoto.

Af Anya Engelbrecht

 

Nogle af deltagerne lavede sjov med, at DLGs Vækstforum kan sammenlignes med nytårskur hos Dronningen. Man ved, hvem der kommer, det er først i januar, man ønsker hinanden godt nytår, og skabelonen er velkendt. 

 

Efter mere end ti år er Vækstforum nemlig et arrangement, der har fundet sin form. Det siger Henrik Kløve, detaildirektør i DLG Øst, til Grovvarenyt. 

 

- Det, der er specielt med Vækstforum, er, at det jo ikke omhandler produkter, du kan få i morgen. Det handler om tendenser og muligheder. Så når vi eksempelvis i år snakkede meget om vækst indenfor bæredygtighed, så var det med et længere perspektiv, fortæller Henrik Kløve.

 

Stabilt vejr er fortid

De mere end 400 deltagere, som hovedsageligt var produktionslandmænd, kunne i løbet af heldagsarrangementet både besøge stande og høre faglige oplæg. 

 

Blandt oplægsholderne var Jesper Pagh, koncerndirektør for husdyrernæring, der fortalte om klimadeklarering af foder, da DLG i efteråret gjorde det muligt for kunder og ejere at se klimaaftrykket for deres foderblandinger. Jesper Pagh fortalte om arbejdet med dette og fordelene ved klimadeklarering.

 

Meteorolog, Peter Tanev holdt et oplæg, hvor han fokuserede på de klimaforandringer, der i disse år er mere aktuelle end nogensinde. Han fortalte, at vi nok må erkende, at de lange, stabile vejrperioder er fortid og erstattet med mere omskifteligt vejr. 

 

Gode priser i landbruget

Overordnet set er Henrik Kløve godt tilfreds efter dagen i Ringsted Sport Center. 

 

- Der er rigtig gode priser på landbrugsprodukter lige nu, så årets konklusion er, at vi alle har lyst til at producere fødevarer til et voksende globalt marked, og at vi er meget positive omkring, hvordan markedet udvikler sig, fortæller Henrik Kløve, og tilføjer:

 

- Det var et rigtig godt Vækstforum, for at sige det lige ud. 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 1-2, 10. januar 2020

< Tilbage