< Tilbage

Grovvarebranchen er klar til NutriFair13-01-2020 - 15:26

Over 35 grovvarevirksomheder udstiller, når der i næste uge er NutriFair i Messe C i Fredericia

 

Husdyrmessen NutriFair havde sin debut i 2012. Foto: Anya Engelbrecht.

 

Af Anya Engelbrecht

 

Onsdag og torsdag i næste uge bliver dørene åbnet til Danmarks største fagmesse for husdyrproducenter. Her mødes beslutningstagere og nøglepersoner fra landbruget for at netværke, gøre forretning og samle viden, og grovvarebranchen er stærkt repræsenteret. 

 

En af de grovvarevirksomheder, der har en nyhed med på messen, er Emmelev A/S, som præsenterer klimavenlige rapskager, produceret på Nordfyn. 

 

- Vi har sammen med Centrovice udviklet en ny type granulerede rapskager, som ikke har tendens til at brænde sammen og er nemme at have med at gøre. De er blevet godt modtaget af mælkeproducenterne, siger Morten Simonsen, medejer af Emmelev A/S.

 

Brødr. Ewers A/S har også noget nyt med til landmanden på dette års NutriFair. Ewers-kunder kan nu handle i en stor onlineshop med alle former for staldartikler til svinestalden og kvægstalden samt værkstedet, forrummet og kontoret. På NutriFair bliver der mulighed for at høre mere om shoppen samt afprøve systemet.

 

På Scagros stand bliver der blandt andet sat fokus på nedsat foderforbrug, højere tilvækst, vandindtag, hygiejne, jern, OUA, salmonella og zink.

 

Scagro introducerede på NutriFair 2019 konceptet Slow Release Acid, der har været testet hen over sommeren i praktiske besætninger. Dels som kompensation for zink, men også som indsats i salmonella-udfordret besætning.

 

- Allerede ved introduktionen af konceptet, havde vi forventninger til øget foderoptagelse, reduceret foderforbrug per kilo tilvækst – og højere daglig tilvækst. Forsøgene med dette har givet positive resultater, som vi viser frem på NutriFair, fortæller salgschef Ivan Pedersen.

 

Hornsyld Købmandsgaard A/S og Nielsen & Smith A/S præsenterer på Nutrifair en række produkter, der indeholder protein-koncentratet AX3. Virksomhederne skriver, at bedre sundhed, vækst og velfærd i besætningen er nogle af gevinsterne ved at anvende husdyrfoder med AX3.

 

- Vi ser rigtigt gode resultater på foder, der indeholder de nye proteiner, siger salgsdirektør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard A/S.

 

En stand i bæredygtighedens tegn

DLG-koncernen deltager i NutriFair med en samlet stand, hvor messegæsterne kan møde DLG, DLG Connect, Dankalk og Vilofoss. 

 

- Til NutriFair 2020 tilstræber vi os på at lave en stand i bæredygtighedens tegn. Både hvad angår standopbygning og vores udstillede produkter. Når man besøger os på messen, vil man derfor møde en stand, der signalerer naturlige materialer fremfor kunstigt producerede. Det er også i den retning, vi i DLG og Vilofoss arbejder hen imod, fortæller salgsdirektør hos Vilofoss, Peter Rønholt.

 

Faglig dialog

På Danish Agro koncernens stand vil fokus være på, hvordan en tæt faglig dialog mellem landmænd og specialister kan skabe resultater på bedriften. Her vil messegæsterne kunne få en faglig snak med medarbejdere fra både Danish Agro, Vilomix, Hatting og Vilovet. 

 

Det er gratis at deltage i NutriFair.

 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 1-2, 10. januar 2020.

 

 

 

 

< Tilbage