< Tilbage

Commoditrader tilbyder nu kreditforsikring på enkeltstående handler31-01-2020 - 13:36

Handelsplatformen Commoditrader har indgået partnerskab med et af verdens 

største kreditforsikringsselskaber

Julie Karl Koch Fahler, tv., og Ida Boesen står bag handelsplatformen, som nu har indgået samarbejde med et af verdens største kreditforsikringsselskaber. Foto: Anya Engelbrecht.

Af Helge Lynggaard

 

Brugerne af den digitale handelsplatform Commoditrader kan nu tegne kreditforsikring i forbindelse med den enkelte handel.

 

- Vi er rigtig glade for, at vi nu er i mål og kan lancere vores partnerskab med et af verdens største kreditforsikringsselskaber Euler Hermes under Allianz Group, siger Ida Boesen, direktør og medstifter af Commoditrader til Grovvarenyt.

 

- Brugerne tegner forsikring, samtidig med at de handler afgrøder på platformen. Det er lige så let som ved bestilling af en flybillet, hvor man krydser af, hvis man ønsker bagageforsikring. Her er det blot kreditforsikring, der sættes kryds ved. Så vidt jeg ved, er der ikke andre i landbruget, der kan tilbyde en tilsvarende kreditforsikring. Normalt er kreditforsikringer administrativt tungt, og derfor er det heller ikke noget, man typisk har set i landbruget før, siger Ida Boesen.

 

- Hvis køberen ikke betaler ved konkurs, går forsikringen ind og betaler. Hvis man som landmand blot undlader at betale, skal det klares som specificeret i kontrakten mellem køber og sælger, siger hun videre.

 

På vegne af den totale 

brugerbase

Rent praktisk er Commoditraders platform kodet sammen med Euler Hermes’, så brugerne ved en handel straks kan se, hvad en kreditforsikring vil koste, da forsikringen kender alle brugere og derfor kan stille en pris på forsikringen på den enkelte handel.  

 

- Vi har forhandlet på vegne af alle brugere på platforme, så vilkårene er favorable for alle brugere. Den enkelte forsikringspræmie sættes på basis af risikovurderingen fra Euler Hermes, og vil i gennemsnit ligge et sted mellem 0,19 og 0,79 procent. Hvis man sammenligner med bankgarantier, som normalt koster mellem 3,5 og 4,5 procent, så er det relativt billigt at få en garanti for, at man får sine penge, siger Ida Boesen.

 

Da Commoditrader lancerede platformen sidste år, var håbet, at kreditforsikringen kunne tilbydes fra starten.

 

- Det har også været en stor udviklingsopgave at kode et nyt system sammen med forsikringsselskabets meget store system og nogle meget store beregningsmodeller. Desuden har vi skullet gennem Finanstilsynet, for når man formidler forsikringer på tværs af grænser skal man godkendes i hele EU, så det har taget noget tid, og der er endda undervejs kommet ny lovgivning, så vi er rigtig glade for, at det nu er i luften, siger Ida Boesen.

 

Nye investorer

Tidligere på ugen offentliggjorde Commoditrader, at selskabet kunne byde velkommen til en række nye investorer fra landbruget og dansk erhvervsliv for at sikre den fortsatte udvikling af platformen - her iblandt Nicolai Oxholm Tillisch, Peter Oxholm Tillisch samt Rasmus Bencard Hansen.

 

Nicolai og Peter, som er far og søn, driver i dag Rosenfeldt ved Vordingborg med omkring 2.000 ha planteavl, mens Rasmus driver planteavlsejendommen Skovlund ved Stevns på Sjælland.

 

 - Vi er meget glade for den opbakning vi oplever fra landbruget, og glæder os til at udvikle platformen endnu mere, siger Ida Boesen.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 5, fredag 31. januar 2020

 

 

 

< Tilbage