< Tilbage

DLG er parat til stort opkøb – hvis muligheden byder sig10-02-2020 - 18:18

DLG har specielt et godt øje til grovvarebranchen i Tyskland

 

Vi har pengene til opkøb, men vi er ikke desperate, for opkøb skal bidrage til kerneforretningen og være til fordel for vores ejere, siger koncernchef Kristian Hundebøll. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

Efter at en række tyske grovvareselskaber har fået bøder for at have overtrådt konkurrencereglerne, øjner DLG nu chancen for, at der måske er nogle selskaber, der er parate til at lade sig opkøbe.

 

DLG har afsat en milliard kroner til opkøb af andre virksomheder i branchen. Men foreløbig er det ikke blevet til de større opkøb. Derfor følger DLG nu meget med i, hvad der sker på det tyske grovvaremarked. 

 

- Vi er observante på effekten af bøderne på det tyske grovvaremarked.  Det kunne måske medvirke til en hurtigere – og nødvendig - konsolidering af det tyske grovvaremarked, for der er så mange udbydere og de tjener for få penge, siger koncernchef Kristian Hundebøll til Grovvarenyt.

 

Kører lige på kanten

- Andre involverede i Tyskland har fået i bøder helt op til 68.000 euro. Det er voldsomt. Så jeg kan forestille mig, at der er flere, der kører lige på kanten. Men vi har tidligere i DLG haft en usund virksomhedportefølje, og derfor er vi forsigtige, inden vi kaster os ud i nye opkøb, siger Kristian Hundebøll og fortsætter:

 

- Vi vil ikke investere for enhver pris, det skal passe sammen med vores kerneforretning og give værdi til vores ejere. Så vi er ikke desperate, det er værd at understrege. Vi kører til gengæld en snusfornuftig tilgang til markedet, og forbedrer vores nøgletal. Vi er glade for, at vi foretog en strategisk investering i Team. Det var en dyr investering, men den har også givet et kæmpe afkast.

 

- Det er sådan noget, vi er på udkig efter. Det er ikke så afgørende om det – med al respekt for pengene – er 100 mio. kr. fra eller til. Det afgørende er, at vores ejere kan se det giver afkast fra dag et. Det er det,vi kigger efter. Og de virksomheder hænger ikke lige på træerne.

Kristian Hundebøll siger videre, at DLG er begunstiget af at have en stærk medaktionær i HaGe i kraft af søsterselskabet Lantmännen.

 

- Sammen har vi foretaget en kapitalindsprøjtning på niveau med bødens størrelse. Det er der nok ikke mange andre, der har samme mulighed for, siger Kristian Hundebøll.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 6, ekstraudgave 6. februar 2020

< Tilbage