< Tilbage

Udfordrende år i DLGs tyske kornforretning10-02-2020 - 18:45

DLGs tyske datterselskab HaGe omsatte for 15,6 mia. kr. i 2019

Kornhøsten i det østlige Tyskland var igen i 2019 præget af tørke. Pressefoto/Jonas Fotografi.

DLG-koncernens tyske grovvareselskab HaGe kom ud af 2019 med en omsætning på 15,6 mia. kr., hvilket er på niveau med sidste år. EBITDA blev på 294 mio. kr., hvilket er 31 mio. kr. højere end sidste år. 

- Vi har endnu en gang været ramt af tørke i det østlige Tyskland, kombineret med et tilbageholdende marked gjorde, at 2019 atter var et udfordrende år for vores tyske kornforretning, siger koncernchef Kristian Hundebøll.

På plussiden nævner han, at HaGe har haft den bedste indtjening i mange år på salg af færdigfoder, ligesom den landsdækkende planteavlsforretning i Tyskland havde et godt år. 

 

Millionbøde

I december 2019 indgik BSL, et datterselskab til HaGe, en aftale med de tyske konkurrencemyndigheder i en sag vedrørende koordinering af priser på grossistmarkedet for planteværn. Det er en ti år gammel sag, der har sin oprindelse før HaGe købte BSL i 2008, og mange af de store spillere i den tyske grovvarebranche var involveret. HaGe har sikret, at BSL fra begyndelsen har samarbejdet med myndighederne og bistået dem i udredningen af sagen. Som en del af aftalen har BSL betalt en bøde på 29,25 mio. EUR (218 mio. kr.) 

 

- Det er en træls sag, som går tilbage til perioden fra 1998, og dermed er det en sag, som vi har arvet, da vi overtog HaGe. Vi er glade for, at den nu er afsluttet, siger Kristian Hundebøll.

 

- Sagen er lukket. Den har dog sat sit præg på regnskabet med 218 mio. kr. før skat og 119 mio. kr. efter skat, siger Kristian Hundebøll.

 

For at finansiere bøden iværksatte HaGe en kapitalforhøjelse, som DLG deltog i sammen med de øvrige aktionærer. DLG’s andel af kapitalforhøjelsen udgjorde i 2019 16 mio. EUR (119 mio. kr.). 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 6, ekstraudgave 6. februar 2020

< Tilbage