< Tilbage

Bæredygtigt Landbrug er klar til at aktionere28-02-2020 - 18:08

Medlemmerne opfordres til at have støvlerne på og traktorerne pudsede  

At Bæredygtigt Landbrug overvejer faglige aktioner viser, hvor alvorligt vi betragter den nuværende landbrugspolitiske situation, sagde formanden, Flemming Fuglede Jørgensen. Foto: Anya Engelbrecht.

 

Af Helge Lynggaard

 

Medlemmerne i Bæredygtigt Landbrug er parate til at demonstrere og aktionere for at nå sine mål. 

 

Det blev understreget på foreningens generalforsamling onsdag på Bygholm Landbrugsskole, hvor formanden, Flemming Fuglede Jørgensen i sin beretning slog fast, at ”Bæredygtigt Landbrug vil slå til, når tiden er”.

 

- Vi skal være parate. Vi skal alle sove med støvlerne på og traktorerne pudsede – til den dag, det igen bliver nødvendigt at markere, at landbruget ikke kan overleve uden et fagligt fundament, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

 

- Danmark er et landbrugsland – siger vores statsminister Mette Frederiksen til festlige lejligheder. Til daglig synes hun og hendes ministre nærmest at glemme, at også landbruget skal reguleres fagligt og juridisk korrekt på baggrund af virkeligheden.

 

- Det glemmer vi ikke i Bæredygtigt Landbrug. Det er nemlig centralt i et retssamfund og i et landbrugsland, at al regulering er fagligt og juridisk funderet og foregår på baggrund af virkeligheden, fortsatte formanden, der kunne berette, at landmænd i andre lande er skræmt over udsigten til at få danske tilstande på landbrugsområdet.

 

- Landmænd i både Tyskland og Holland har arrangeret flere store traktordemonstrationer med stor, stor tilslutning – vendt mod nye, verdensfjerne teoretiske reguleringer af erhvervet. I Bæredygtigt Landbrug har vi diskuteret, om vi igen skal ud at demonstrere, som de gør i vores nabolande, sagde Flemming Fuglede Jørgensen og fortalte, at meget taler for:

 

- Det er helt galt, som lovmaskinen kører under den røde regering – og som den desværre også kørte under den tidligere blå. Virkeligheden har svært ved at trænge ind på Slotsholmen. At Bæredygtigt Landbrug overvejer faglige aktioner viser, hvor alvorligt vi betragter den nuværende landbrugspolitiske situation. Men vi ser også, at den faglige linje, vi har fulgt nu igennem ti år, bærer frugt. Vi bliver hørt i ministerielle grupper, der står fagligt respekt om Bæredygtigt Landbrug. Den vej vil vi forfølge, så langt vi overhovedet kan, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 9, 28. februar 2020

 

 

 

< Tilbage