Redaktionen bag GrovvarenytHelge Lynggaard

Helge Lynggaard er udgiver og ansvarshavende redaktør af Grovvarenyt.

Helge er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Han har i mange år arbejdet som landbrugs- og fødevarejournalist med udgangspunkt i sin egen virksomhed Pressebureauet Aarhus.

Mange virksomheder i grovvarebranchen har i årenes løb været blandt Helges kunder.

Helge har siden 1984 været tilknyttet Agromek som journalist, og fra 2010 som pressechef for Agromek på freelancebasis. Helge er desuden udgiver og redaktør af Magasinet Danske Kartofler, der er talerør for brancheorganisationen Danske Kartofler. Samtidig står han for andre pr-aktiviteter for Danske Kartofler.

Helge blev medudgiver og redaktør af Grovvarenyt pr. 1. januar 2011 og overtog Grovvarenyt helt pr. 1. juli 2018.

Helge er gift med Linda, som er psykolog med speciale i børn og unge. De har to voksne børn.Anya Engelbrecht

Anya Engelbrecht er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og og er freelancejournalist tilknyttet Pressebureauet Aarhus.

Hun arbejder primært med journalistik indenfor landbrugs- og fødevareerhvervet på video, skrift og sociale medier.

Ofte er Anya Grovvarenyts udsendte reporter og har gerne både pen, videokamera og fotografiapparat med i marken.

Interessen for fødevarer afspejler sig også i aktiviteterne efter arbejdstid. Her bliver der ofte hygget om madlavningen i lejligheden i Aarhus, hvor Anya bor med sin kæreste. Hvis hun ikke er i køkkenet, kan hun med stor sandsynlighed findes i en robåd på Aarhusbugten eller i roklubben.


Gunner Buck

Gunner Buck er uddannet landmand og blev derpå agronom fra Landbohøjskolen i 1970. Samme år blev han redaktør på Tolvmandsbladet og i 1973 redaktør af Effektivt Landbrug.

Han var landmand 1978-1982 og derpå pressesekretær for Grovvarehandelens Pressetjeneste og producent af den ugentlige side grovvarenyt i Dansk Handelsblad. Fra 1995 til 2008 redigerede, udviklede og udgav han ugebrevet Grovvarenyt for Pressetjenesten.

Gunner var desuden presseansvarlig for Ungskuet 1983-1992 og for Agromek 1984-2009.

I dag producerer Gunner hver uge omkring en side til Grovvarenyt.

Gunner er gift med Lisbeth, og sammen har de to børn og tre børnebørn. Lisbeth var blandt andet overdyrlæge på en række slagterier og fødevarechef for Region Nordjylland + Grønland 2000-2006. Nu er hun biavler.