< Tilbage

DLG opkøber planteavlsafdelinger i Østtyskland01-07-2013 - 22:56

 

DLG’s tyske datterselskab HaGe opkøber en række af grovvarehandlen Märkas afdelinger, som ligger i Brandenburg, Thüringen og Sachsen i Østtyskland. Det er et led i DLG’s vækststrategi 2016 om at styrke logistikken og dermed kunne udvide forretningen yderligere i Tyskland.

Lagerafdelingen Eberswalde, som ligger nordøst for Berlin, bliver med sin lagerkapacitet på 180.000 tons DLG’s største.

De 11 afdelinger, som HaGe har købt af Märka har kapacitet til at modtage og opbevare ca. 350.000 tons korn og raps. Afdelingerne sælger også gødning, såsæd og planteværn. Lagerafdelingen ”Eberswalde”, som ligger nordøst for Berlin, bliver med sin lagerkapacitet på 180 000 tons DLG’s største. Omsætningen for de 11 afdelinger forventes at runde en milliard kroner efter et par år, oplyses det i en pressemeddelelse fra DLG.

Aftalen ventes at træde endelig i kraft, når de tyske konkurrencemyndigheder har godkendt aftalen. Med opkøbet af Märka GmbH er DLG et skridt nærmere de mål, koncernen har sat sig på det tyske marked i strategi 2016.

- Vi har et klart mål om at udvide kerneforretningen i Tyskland, enten via investeringer i anlæg, samarbejdsaftaler eller delopkøb, og dette opkøb er endnu et eksempel på, at vi omsætter strategi til handling, siger Ulrik Schlenz fra DLG’s koncerndirektion og direktør for HaGe. 

HaGe har netop frasolgt sin andel af aktierne i energikoncernen Team AG til DLG for i stedet for at koncentrere sig om at udvide i øst. Koncernchef Asbjørn Børsting supplerer:

- Med dette opkøb styrker DLG sin tilstedeværelse i Østtyskland. Vi har en målsætning om først at udvide på det østtyske marked, inden vi bevæger os videre syd- og vestpå i Tyskland. Den målsætning er vi kommet et væsentligt skridt nærmere nu.

 

< Tilbage